Sikeresen lezajlott A menekültválság következményei c. projekt első találkozója

November 8-án a horvátországi Donji Vidovecen (Muravid) formálisan is kezdetét vette az Ezer Gyerek Egyesület által vezetett Europe for Citizens –Network of Towns 2017-18. évi projekt.

Az Európai Tanács EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) által támogatott pályázat címe, témája: A menekültválság következményei: az euroszkepticizmus és a radikalizmus növekedése (Public perception of the refugee crisis: the rise of Euroskepticism and radicalism).

A projektben hat ország kilenc szervezete vesz részt: Magyarországról a konzorciumvezető Ezer Gyerek Egyesület mellett Medgyesegyháza Önkormányzata és a Szivárvány Egyesület,
a horvátországi Muravid, a szlovákiai Guta és Tornalja, Szerbiából Palics, Romániából Érendréd és a lengyel Fundacija Industrial. Az önkormányzatok és civil szervezetek képviselői a projekt során hat alkalommal, hat különböző helyszínen vizsgálják meg a menekültválság aspektusait.

A szervezők nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a programokba minél több fiatalt is bevonjanak. Így a projekt ma egy diákoknak szóló tolerancia-tréninggel kezdődött, majd a partnerek részvételi találkozójával folytatódott Muraviden.

Csütörtökön nyilvános konferenciával folytatódik a program, melyen több horvát és magyar polgármester és politológus szakember is előadást tart. Az előadásokat nyílt vitafórum követi.

A muravidi rendezvény megszervezését a Mura Régió Európai Területi Társulás is segíti.

 

A rendezvény fotogalériája itt érhető el.