A menekültválság 3.: Találkozó Budapest

 

A rendezvény fő témaköre a migráció folyamatai, rövid- és hosszútávú hatásai voltak.

A december 13-án megtartott részvételi találkozón az egyesület szakértőinek bevezető előadása után a partnerek ismertették a régiójukban, országukban lezajlott, menekültválsággal kapcsolatos legfrissebb eseményeket, történéseket és a migráció érzékelhető hatásait.

December 14-én nyilvános konferenciára került sor. Ennek részeként partnereink mellett kb. 120 középiskolással és egyetemista fiatallal közösen megtekintettük Az állampolgár című, több nemzetközi díjat nyert magyar filmet. A filmvetítés után a Helsinki Bizottság és az Ezer Gyerek Egyesület egy-egy munkatársa tartottak előadást a migráció percepcióiról, majd kerekasztal-beszélgetésre került sor a film rendezőjével és férfi főszereplőjével. A konferencia rövid sajtótájékoztatóval zárult.

December 15-én a külföldi delegációk és budapesti egyetemisták részvételével tartottunk eredményes műhelymunkát, workshopot, melyen a migráció rövid- és hosszú távú hatásait dolgoztuk fel.

A programot az Európai Tanács EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) támogatja a Europe for Citizens –Network of Towns akció részeként.

Budapest, 2017. december 18.

Fotógaléria a rendezvényről

Sajtóközlemény